Senioren op WordPress?

Een paar maanden geleden ben ik in contact gekomen met een alumnivereniging: een enthousiaste groep oud-schoolgenoten van het Ludgeruscollege te Hilversum die zich inmiddels overal ter wereld bevinden en waarvan de meesten al een tijdje van een goed pensioen aan het genieten zijn. Eens in de zoveel tijd hebben ze een reünie, maar veel constanter blijven ze in contact doormiddel van hun eigen website: www.postvakh3.nl. Op de site worden wekelijks artikelen geüpload door alumni, en maandelijks komt er een nieuwe periodiek uit: de H3. Inmiddels telt de site honderden bezoeken per maand: en het werd tijd voor een nieuwe, modernere site.

Het was belangrijk dat de site overzichtelijk werd, en dat er makkelijk genavigeerd kon worden tussen de verschillende pagina’s en talloze artikelen. Waar net zo belangrijk was dat de site gemodereerd moet kunnen worden door de redactie, die vooral bestaat uit 70-plussers. Een iets andere invalshoek dan normaal dus.

Tijdens het maken van de site ben ik veel in contact geweest met de redactie, en zijn we tot een eindproduct gekomen dat bij iedereen in de smaak is gevallen. Via WordPress worden door de redactie gemakkelijk nieuwe berichten en artikelen geüpload, en we plannen een uurtje per maand in voor eventuele vragen en verzoeken. Met gebruik van een 3d flipbook kunnen de tijdschriften thuis op de ipads en laptops worden doorgebladerd.

Moraal van het verhaal: je bent te oud om iets nieuws te leren, ook niet als het om het hanteren van een moderne CMS als WordPress gaat. Zolang je het niet moeilijker maakt dan dat het is.

Dit zei Frits, redacteur van de H3 over onze samenwerking:

Onze alumnivereniging van zeventig plussers kwam bij toeval op het spoor van dit jonge bedrijf. Niet alleen werden onze vragen perfect begrepen, maar tegelijk ook professioneel omgezet in een mooi product. Door een goede begeleiding zijn we nu weer helemaal ‘up to date’. Een aanrader dus voor clubs die met hun activiteiten zelfstandig online willen blijven.